1. rejseberetning. Fra Thailand, november 2005

 

 

Vi ved ikke, hvor meget I har hørt om situationen i Thailand, men den sydlige del af landet har været hårdt ramt af storm og oversvømmelser. Forsiden på søndagens Bangkok Post bringer et stort billede af voldsomme oversvømmelser på ferieøen Ko Samui. Der er en del omkomne, mange landsbyer er ødelagte, og 1500 turister måtte overnatte i øens lufthavnsbygning.

Vi bor på et resort – Dolphin Bay – ca. 50 km syd for Hua-Hin og 300 km syd for Bangkok.

Vi har haft megen blæst og den lille vej, som går mellem vores hotel og havet har da også været oversvømmet. Men selv om ødelæggelserne har ramt kun 50 km syd for os, har vi ikke haft problemer, og vejret med godt 25 grader og overskyet har passet os fint.

 

Den 16. november kom vi til Bangkok og havde fire dage i storbyen, hvor vi fartede rundt med tuk-tuk taxa (trehjulet knallerttaxa) og så nogle must-attraktioner som Grand Palace, den store budda m.v.  Knallerttaxaen var næsten gratis, men så måtte vi også engang imellem kigge ind til chaufførens ”sponsor” og se interesseret på udvalget af smykker eller tøj. Luften i Bangkok er blå af benzinos og en forurening af en helt anden dimension, end den vi klager over i København. Derfor var tre dage med tuk-tuk´en alt rigeligt, men vi kan jo se frem til fire måneders krystalklar luft i New Zealand og Australien, så det må opvejes.

Inden vi drog videre sydpå, fik vi oplevet Loi Krathong – en af de største festdage i Thailand til ære for vandets Gud. Det markerer regntidens afslutning, hvor man fester i stor stil og sætter lysdekorationer i tusindtal ud på vandet. Vi var naturligvis med til løjerne på floden.

 

Tilsyneladende er der blevet ofret en kende for meget til denne vandets gud, for siden har der godt nok været problemer med vandmasserne hernede.

Da vi kom til Dolphin Bay Resort blæste det godt, og dagen efter stod vandet et stykke op på land.

Vi fandt stedet på Internettet og har været meget heldige. Stedet er fint. Ligger helt ned til en flot

strand og har alle faciliteter, selv om det er billigt. 185 kr. pr. nat inklusive stor morgenbuffet.

Samtidig er det et område, hvor der næsten ingen turisme er – endnu. Denne sammensætning er

perfekt for vores plan om at gå i ”træningslejr” i Thailand.

Vi vil godt forbedre form og kondi inden

udfordringerne i New Zealand, og her har vi fitnessrum, svømmepøl, billig thaimassage – og ikke mindst et ”uberørt” bagland, hvor vi vandrer lange ture. Vi går 3-4 timer om dagen, og det giver ikke kun motion. Overalt hvor vi kommer, vil thai´erne gerne snakke med os. Venligheden her ude på landet er ganske overvældende for os. Børnene er tillidsfulde og vinker og griner, og det er helt almindeligt at blive budt på mad eller kaffe, når man går igennem landsbyerne. Det er også svært at få lov til at gå, for ofte stopper en bil og spørger om vi ikke vil køre med. De forstår simpelthen ikke at nogen helt frivilligt vil vandre 15 kilometer.

 

På onsdag den 29. november pakker vi rygsækkene igen. Hidtil har vi altid vendt næsen hjemefter, når et par ugers ferie sådan var slut. Men denne gang flyver vi endnu længere væk. Det er en helt ny fornemmelse, og vi glæder os vældig meget.