FOREDRAG 

 

1. Via Roma - virkeliggør drømmen

 

 Diasforedrag ved Regitze og Erik. 2 timer med pause midtvejs

 

To gange har de sat job, hus og bil på standby og sagt goddag til måneders frihed, oplevelser, sundt udendørsliv og nærvær på en helt ny måde.

 

Regitze på 56 og Erik på 58 lever drømmene ud. Sidst tog de cyklerne og cyklede 2740 km til Rom. To måneder fyldt med spændende og sjove

oplevelser. Hvorfor er der ikke mange flere, som lever deres drømme ud, spørger de.

 

Via Roma er et diasforedrag med flotte billeder, sjove historier og masser af inspiration til at virkeliggøre de dreømme, som vi alle går rundt med, men som alt for få gør noget ved.

 

 

3. Giv overgangsalderen baghjulet

 

Diasforedrag og dialog. Ved Regitze. 1,5 time

Foredrag for kvinder om kvinder. Hvordan er det nu, det er med de hormoner?

Regitze Jensen, sygeplejerske og bachelor i pædagogik og psykologi, fortæller om de fysiske, psykiske og hormonelle forandringer mange kvinder oplever i forbindelse med overgangsalderen:

• Hvilke behandlingsformer er der? 
• Hvordan kan man forebygge følgevirkningerne?  
• Fordele og ulemper ved hormonbehandling? 
• Hvilken indflydelse har kost og motion på de hormonelle ændringer?

Få lidt mere viden om et emne, der har stor indvirkning på mange kvinders dagligdag.

 

 

4. Bliv beredt til Bornholm

 

Diasforedrag ved Erik. 2 timer med pause undervejs

 

 

Gode tips og lidt baggrund fra en hjemmefødding, kan gøre ferien på Bornholm ekstra spændende og interessant. Erik Jensen, journalist og kommunikationschef, kender Bornholm og bornholmerne, sproget og historien til fingerspidserne.

Han har skrevet megen lokalhistorie og trækker linjen fra markante historiske begivenheder til nutidens kamp om nedlæggelse af natfærgen.

Han har også travet på de ukendte stier og ved, hvor de anderledes og spændende oplevelser venter, hvor du kan købe de spændende lokale fødevarer, hvor du finder den alternative cykelvej osv.osv.

Den spændende og sjove beretning ledsages af en stribe flotte billeder af den fine natur som venter dig på øen i øst.

 

7.  Vejen til en sund livsstil.

 

Diasforedrag og dialog ved Regitze. Halvanden time

 

Den røde tråd i dette foredrag er, hvordan jeg lever et liv, der fremmer en sund livsstil og forebygger at sygdom opstår. Foredraget har fokus på kost, fysisk aktivitet, rygning, alkohol og ikke mindst - hvordan handler jeg i en kompleks verden, der ustandselig stiller krav til mig?

 

Det gælder blandt andet om at udarbejde en sundhedsprofil, hvor der er fokus på det hele menneske og hvor arbejdsliv og fritid bringes i konstruktiv harmoni. Det handler om stressfaktorer både i fritidsliv, familie og på arbejdspladsen.

 

 

8. Sådan forebygger du livsstilssygdommene

 

Diasforedrag og dialog ved Regitze. Halvanden time

 

Selv om vi gennem tiden har fået udryddet eller kontrol med mange folkesygdomme, så er der stadig sygdomme, som truer danskerne bredt. Vi har fået livsstilssygdomme, som vi gennem vor moderne levevis selv har indflydelse på.

Men du kan tage nogle forholdsregler for at holde dem fra livet.

Diabetes 2, blodpropper i hjerte og hjerne og stressbetinget sygdom er meget udbredt i dagens Danmark.

 

Hvad betyder det for min krop, når jeg er overvægtig. Hvilke sygdomme er det, jeg risikerer at få, og hvordan kan jeg selv medvirke til at få et bedre liv?

Hvad siger kolesteroltallet noget om, og hvorfor er det så vigtigt, at jeg får det undersøgt, når jeg har rundet de 50 år?

 

Gennem foredraget får du bud på, hvad du selv kan gøre for at forebygge livstilssygdomme.